Тисячі віруючих зустріли Пасху в Києво-Печерській лаврі

Размещено Апр 11, 2018 в Новости | 0 комментариев

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій роздав віруючим Благодатний вогонь

У Світле Христове Воскресіння в обителі численна паства Української Православної Церкви піднесла молитви у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

У Світле Христове Воскресіння в обителі численна паства Української Православної Церкви піднесла молитви у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

Напередодні Світлого Христового Воскресіння, 7 квітня о 23.00 Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій роздав віруючим Благодатний вогонь, привезений з Єрусалима, після чого розпочалось Пасхальне богослужіння, повідомляє кореспондент СПРЖ

Після Пасхальної полунощниці, о 12:00, Предстоятель УПЦ, духовенство та віряни звершили святковий хресний хід зі свічками, який символізує перехід від мороку язичництва до світла християнства.

Після звершення Світлої Пасхальної заутрені, урочистих піснеспівів «Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ и сущим во гробех живот даровав»», Блаженніший Митрополит Онуфрій за традицією роздав віруючим пасхальні крашанки.

У православних віруючих настала Світла Пасха Христова.

Благодатний вогонь з Єрусалима в Україну привезла офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з Керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм 7 квітня, о 19:00. Святиню роздали духовенству УПЦ.

Благодатний вогонь зійшов до віруючих 7 квітня в Єрусалимі в Храмі Гробу Господнього о 14:16 за київським часом.

Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ передав Благодатний вогонь вірянам, які запалили зв’язки з 33 свічок.

 

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *