Священик – це посередник між Богом та людьми, – Предстоятель УПЦ (ВІДЕО)

Размещено Июл 20, 2017 в Новости | 0 комментариев

Під час недільної проповіді у місті Сарни Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України, розповів віруючим, чого саме повинна навчити нас Євангельська історія про диво в Капернаумі.

«В Євангелії наводиться історія про диво, яке Господь звершив у Капернаумі, – сказав владика. – Господь проповідував людям таємницю Вічного Спасіння. І ось одного разу до Спасителя принесли розслаблену людину. Господь, побачивши його віру, сказав: «Чадо, прощаються тобі гріхи твої». Серед людей, які бачили все це, були й книжники. Ті, які вважали себе глибокими знавцями Священного Закону. І, почувши такі слова Іісуса, вони стали його засуджувати. Казали: «Він богохульствує». Спаситель зрозумів їхні думки і звернувся до них: «Чому ви зле думаєте у своїх серцях? Що легше сказати? «Прощаються тобі твої гріхи» або ж «встань і йди»? Легше сказати про гріхи, тому що це складніше перевірити. Це може сказати як людина, яка має владу на це, так і той, хто не може цього зробити. «Встань і йди» – містять у собі іншу дію: всі можуть відразу побачити – чи мають силу ці слова, чи не мають. Якщо мають, то людина встане і піде, якщо ні, то людина буде лежати, як раніше». Але щоб ви знали, що Син Людський має владу прощати людям їхні гріхи, кажу: «Встань, візьми свою постіль та йди додому». І Хворий підвівся. Люди, які бачили це чудо, дивувались і прославляли Бога, який дав таку владу Людині».

Далі у своїй проповіді Блаженніший Онуфрій пояснив, чого саме вона має нас навчити. Два головних висновки ми повинні зробити з наведеної Євангельської історії.

«Ця священна історія вчить нас того, що, по-перше, якщо хтось про нас молиться, то Бог нам допомагає, – сказав Предстоятель УПЦ. – Це дуже великий дар для нас. Адже бувають такі випадки, коли, наприклад, у матері непутящий син або дочка, яка живе неправильно. І мати молиться про них. І Господь зберігає надію на їх Спасіння. Коли ми молимося, просимо у Бога, щоб усе відбулося швидко, і те, про що просимо, негайно з’явилось у нас. Так не буває. Молитва повинна бути щирою та довгою. Чим більше немочей у людини, за яку моляться, тим більш тривалою має бути молитва.

Друге, чого нас вчить євангельська історія, що Син Людський отримав владу прощати людям їхні гріхи. Саме цю владу Спаситель передав своїм апостолам. Апостоли передали цю владу своїм наступникам. І так ця влада дійшла до сьогоднішнього дня і зберігається в святій Православній Церкві. Ця влада дана священику, і священик має силу молитись про людей і є посередником між Богом і людьми. Тому ми повинні шанувати священство. А коли є труднощі в житті – звертатися до священика й просити його молитов. І молитва священика має велику силу. Але, звичайно, швидше людина отримає позбавлення від хвороб і скорбот, якщо не є інертною, але й сама молиться і просить Господа».

Закінчуючи проповідь, владика побажав усім пам’ятати про силу молитви:

«Дорогі брати і сестри! Тож будемо пам’ятати про силу молитви. Будемо ж молитися один про одного, щоб всі ми жили у миру. Але це можливо лише в тому випадку, коли людина намагається йти до Бога. І тоді Господь дає їй таку благість, щоб гідно прожити своє земне життя і увійти в Життя Вічне».

матеріали СПЖ

Оставить ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *